tiistai 9. marraskuuta 2010

Back in Miskolc

Iltapäivää syksyisestä Miskolcista. Kuten viimepäivityksessäni mainitsin, tuli piipahdettua Kotosuomessakin pitkästä aikaa. 28.10. iltalennolla Helsinki-Vantaalle, kymmenen päivää kaverin polttareiden, oman parisuhteen ja kaverin hääjärjestelyjen sekä luonnollisesti itse häiden merkeissä, ja 8.11. aamulennolla takaisin Budapestiin, josta edelleen junalla asemapaikalle Miskolciin. Nopeasti vierähti 1½ viikkoa kyllä. Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, vähintään yhtä nopeasti jäljellä olevat viisi viikkoa täällä.

Maanantai menikin univelkoja nukkuessa, mutta tiistaina paukkasin reippaasti jo kymmeneltä luennolle, joka tosin olikin korvattu kierroksella konetekniikan osaston labroissa sekä lounaalla henkilökunnan ruokasalissa, sillä luennoivalle professorille oli tullut vieraaksi kolme tohtorikoulutettavaa tuutorinsa kanssa Ostravasta Tsekeistä. Verrattuna LTY:n labroihin, on täkäläisissä labroissa työstökoneet ehkä keskimäärin 20 vuotta vanhempia.. mutta ilmeisesti remontin yhteydessä on jonkiverran investointeja uusiin koneisiin luvassa. Päivän toinen koulurupeama oli kurssin Design of Material Flow Systems viimeinen professoritapaaminen, ja sen myötä kurssi olikin taputeltu. Arvosanalla 5 - excellent. Kurssi käsitteli pintapuolisesti sekä sisäistä että ulkoista logistiikkaa ja siihen liittyvää teknologiaa. Kurssi oli todella helppo, ja kolme opintopistettä toki lämmittävät mieltä.

Huomiselle olisi myös kouluhommia enemmän kuin ehtii tehdä, mutta tavoitteena on saada kurssien Critical Thinking ja Intercultural Aspects -loppuesseet palautettua, jotta niitäkään kursseja ei enää tarvitsisi miettiä. Torstaina on Suomesta tulossa kavereita visiitille, ensin Miskolciin josta perjantaina suoritetaan siirtyminen Budapestiin, joten viikonloppuna opiskelu on poissa laskuista.

Junaillessani Budapestista Miskolciin, konduktööri ystävällisesti huomautti, että opiskelijakorttini on vanhentunut, eikä näin ollen oikeuta opiskelija-alennukseen, vaikka tiskiltä olin samalla kortilla opiskelijahintaisen lipun ostanut. Koska konduktööri ei kuitenkaan puhunut kuin Unkaria, oli tilanteesta helppo luistaa esittämällä, ettei alkuunkaan ymmärrä mistä on kyse. Konduktöörin kielitaitokin onneksi rajoittui Unkariin. Mutta lähipäivinä lienee syytä selvittää, miten opiskelijakorttiin saa vielä hieman jatkoaikaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti