tiistai 23. marraskuuta 2010

Viimeisiä viikkoja

Jó napot kivánok! Kolmas viikko putkeen kun sunnuntai (tai maanantai) -iltana jo pimeän tullen junailin Budapestista Miskolciin. Tällä kertaa takana oli tosiaan viikonloppuvisiitti Wieniin saksalaisten vaihto-opiskelukavereiden kera. Reissu oli melko mahtava. Yövyttiin molemmat yöt sangen backpacker-henkisessä hostellissa aivan West Bahnhofin tuntumassa, metroaseman vieressä ja silti kävelymatkan päässä keskustasta. Hintaa kuuden hengen huoneelle tuli noin 15e / lärvi / yö. Hostelli oli siisti ja hinta sisälsi kaikki tarvittavat fasiliteetit wlan mukaanlukien. Päivät menivät oikeastaan kaupunkia ja nähtävyyksiä ihmetellessä, Wien oli jo ilmeisen valmiina jouluun, keskustan merkittävin ostoskatu, Stephansplatz, oli koristeltu todella näyttävin jouluvaloin, samoin eräs keskustan puistoista, johon oli rakennettu suorastaan joulukylä. Joka nurkassa oli pieniä joulumarkkinoita, joilta saattoi ostaa käsitöitä, pikkupurtavaa sekä paikallista glögin tapaista, Glühweiniksi kutsuttua lämmintä, maustettua viiniä. Hinnat olivat toki jotakin aivan muuta kuin Unkarissa. Siitä huolimatta on Wien ehkä miellyttävin kaupunki, jossa olen koskaan käynyt!

Jos etsii halpaa majoitusta Wienissä, voin rehellisesti suositella käyttämäämme hostellia, nimeltä Hostel Ruhtensteiner, kotisivut löytyvät täältä.

Jokunen kuva Wienistä puolestaan on löydettävissä täältä. Vietin viimekeväänä hieman toista viikkoa Wienissä, jolloin tuli valokuvattua käytännössä kaikki vastaantuleva, joten tällä erää jäi kuvailu vähemmälle. Muutama otos tuli silti napattua.

Muutenkin ero Unkarin ja Itävallan välillä oli melko merkittävä. Matkasimme sangen tutuksi tulleella unkarilaisen rautatieyhtiö MAV-Startin Intercityllä Miskolcista Budapestiin, jossa vaihdoimme junaa itävaltalaisen ÖBB:n (Österreichische Bundesbahn) Railjettiin. Tuntui kuin olisi hypännyt aikakoneella vuodesta 1990 takaisin vuoteen 2010. Koitimme seurata, milloin juna ylittää Unkarin ja Itävallan rajan, mutta huomasimme, että rajanylitys oli loppupeleissä aika helppo havaita näkymien muutoksesta. Itävallan puolella radanvarressa ei enää näkynyt roskaa ja romua, eikä raunioituneita rakennuksia, joita Unkarissa näkyy melko taajaan, etenkin Budapestin tuntumassa. Wienissä myös ensimmäistä kertaa oikeastaan ymmärsi, kuinka lähellä joulu jo on. Toki myös Miskolcin keskustassa joulu on vahvasti läsnä, mutta keskustan ulkopuolella sijaitsevalla kampusalueella ei joulusta vielä näy merkkejä, ja koska lumestakaan ei vielä ole tietoa, ei fiilis ole ollut ennen tätä kovinkaan jouluisa. Ensi sunnuntaina on kuitenkin jo ensimmäinen adventti.. Katselin taas joitakin uutiskuvia Suomesta, vaikea uskoa että siellä on oikeasti täysi talvi, sillä tänäänkin Miskolcissa on paistanut aurinko ja maa on vielä vihreä, lämmintä on kymmenkunta astetta. Ennuste tosin lupailee loppuviikolle kylmenevää!

Joulun läheisyys tarkoittaa myös sitä, ettei vaihto-opiskeluajasta ole enää mahdottoman paljoa jäljellä. Tämä- ja ensiviikko menee kokonaan kouluhommien parissa, ja sen jälkeen onkin jo viimeinen Miskolcin viikko käsillä. Aika on mennyt loppupeleissä käsittämättömän nopeasti, ja kohta onkin aika jo palata kotisuomeen. Onneksi sitä ennen on vielä tiedossa lyhyt lomantapainen Budapestissa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti