maanantai 4. lokakuuta 2010

Jo reilu kuukausi takana!

Edellisestä päivityksestä on näköjään ehtinyt vierähtää jo tovi, joten yritän tässä tehdä lyhyesti selkoa parin viimeviikon kuulumisista. On muuten hämmentävää, miten nopeasti aika rientää. Miltei mahdoton uskoa, että jo reilu kuukausi on kulunut siitä, kun ihmettelin Helsinki-Vantaalla että mihinkähän sitä tuli lähdettyä.. ja samalla mistä tuli lähdettyä.

Arkipäivät Miskolcissa menee aika pitkälti samalla kaavalla: Koska itselläni on viikkotunteja verraten vähän, aamupäivisin on yleensä aikaa nukkua hieman pidempään, lueskella uutiset ja hörppiä tee (kunnollista kahvia on hyvin hankala saada, eikä meillä senpuoleen ole kahvinkeitintäkään) sekä katsella hieman kouluhommia päivää varten. Päivällä tai iltapäivällä on yleensä luento tai pari, joita ennen olen tavannut käydä syömässä yliopiston kanttiinissa. Suurin osa vaihtareista on lopettanut siellä aterioimisen, koska safka on kuulemma pahaa. Mielestäni se on kuitenkin iha ok, kunhan katsoo hieman mitä valitsee. Valinnan varaa on yleensä yllättävän hyvin. Hintatasoltaan kanttiini ei ole edullisimmasta päästä, perus lounas limpparin kera maksaa reilut kolme euroa, ruokalajista riippuen.

Illat menee koneella istuessa, leffoja katsellessa naapurin saksalaisten kera tai mahdollisesti kampuksen lähellä sijaitsevassa Irlantilaishenkisessä Murphys -pubissa. Epäilemättä lähitulevaisuudessa myös opiskelu alkaa ottaa enemmän aikaa, sillä harjoitustöitä on tehtävänä useampi, eikä mikään niistä vaikuta täysin läpihuutojutulta. No, aika näyttää. Keli Miskolcissa on selkeästi ottanut jo käännöksen syksyynpäin, eikä päivän ylin lämpötila edes aurinkoisina päivinä nouse juuri viidentoista paremmalle puolelle. Yöllä saatetaan käydä viiden asteen tuntumassa.

Toissa viikonloppuna olin jälleen Budapestissa, tällä kertaa perhettäni tapaamassa. Vietimme kaksi yötä hotellissa Oopperatalon kulmilla ja päivät nähtävyyksiä ja kaupunkia ihmetellen. Täytyy sanoa että tämänkertaisesta Budapestin reissusta jäi jonkinverran parempi maku vielä suuhun kuin edellisestä.. Ja nähtävästi mitä ostosmahdollisuuksiin tulee, kaupunki tarjoaa miltei kaikkea, mitä toivoa saattaa.

Viimeviikko meni samoissa merkeissä oikeastaan kuin edellinenkin, eikä viikonlopullekaan ollut ennalta tiedossa mitään ohjelmaa. Lauantai menikin lähinnä perjantaista palautuessa, mutta sunnuntaina suuntasimme pienellä porukalla läheiseen Lillafüredin kylään, joka on nykyisin osa Miskolcia. Luonnonkaunis paikka, jonka kruunaa keskellä kylää sijaitseva sangen näyttävä Linna-hotelli. Kuvia en ole vielä nettiin saanut, Saunalahden kuvapalvelussa on jotakin pientä fibaa tällä hetkellä, mutta jos onnistun kuvat nettiin hankkimaan, lisään linkin myös tänne. Itse Lillafüredista löytyy lisätietoa täältä.

Edit: Kyllästyin Saunalahteen ja siirsin kuvani muualle. Eli kuvia Lillafüredista löytyy täältä!

Viikonpäästä maanantaina olisi tiedossa myös ensimmäinen välikoe, nimittäin Unkarin kielestä. Meikäläisen osaamistasolla odotukset eivät ole korkealla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti