perjantai 17. syyskuuta 2010

Toinenkin viikko

Tällä viikolla vaihto-opiskelijat Miskolcissakin ovat joutuneet jo sorvin ääreen. Itselläni tällä viikolla alkaneita kursseja ovat Hungarian language, Advanced English sekä Critical Thinking. Viimeisin on vierailevan englantilaisprofessorin, joka näyttää (ja kuulostaa ja vaikuttaa) 1:1 teeveestä tutulta Dr. Houselta, kurssi, jossa opetellaan suhtautumaan oikein erilaisiin argumentteihin joihin etenkin akateemisessa elämässä törmää. Kyse on viiden viikon kurssista. Saman professorin kursseja on myös Intercultural Perspectives. Lisäksi olen käynyt kahdessa tapaamisessa kahden eri professorin kanssa ja sopinut, miten konetekniikan kurssien kanssa edetään. Itseasiassa nyt olen saanut vastauksen jo kaikilta opettajilta, joten myös oman alan opintoihin aletaan täällä kohta jo päästä käsiksi. Tehdessäni vaihto-opintosuunnitelmaa Suomessa keväällä, valitsin itselleni konetekniikan kursseja 17 opintopisteen edestä, kun 15 pistettä vaaditaan opintotukiin. En tullut silloin ottaneeksi huomioon unkarin ja englannin kielikursseja, enkä myöskään tuota Critical Thinking -kurssia. Eli opintopisteitä pitäisi olla tulossa jokunen enemmän, kun alun perin suunnittelin. Tästä huolimatta en aikone jättää mitään kurssia pois.

Jos joku joskus lukee tätä blogia sillä silmällä, että on itse tulossa Miskolcin yliopistoon opiskelemaan, alla on lista kursseista joille itse osallistun (kyseessä siis syyslukukauden kurssit, koska en ole täällä kuin syyslukukauden):
- Hungarian Language for Foreigners
- Advanced English
- Critical Thinking
- Intercultural Perspectives
- Design of Material Flow Systems
- Fundamentals of Production Information Engineering
- Environmentally Friendly Manufacturing
- Non-traditional Machining Methods
- Heat Treatment

Kurssikuvauksia konetekniikan kursseista on löydettävissä pdf-muodossa täältä.

Opiskelujen ohella olemme porukalla jatkaneet tutustumista kaupunkiin, sekä myös ehkä merkittävimpään paikalliseen turistikohteeseen, Miskolc-Tapolcan luolakylpylään. Paikka oli hieno, joskaan se ei ehkä aivan vastannut odotuksiamme, jotka olivat todella korkealla johtuen tolkuttomasta hypestä kaikissa turistiesitteissä ja sensellaisissa. Merkillisintä näin suomalaisen näkökulmasta oli pukuhuonehässäkkä, sillä kylpylässä oli samalla tavalla pienet kaapit vaatteiden säilyttämiseen kuin Suomessakin, vaan näihin huoneisiin, jossa kaapit sijaitsivat, pääsi vain pienen kopin kautta, jonka molemmat ovet olivat lukittavissa. Tässä huoneessa tuli siis ensin vaihtaa simmarit jalkaan ja sitten vasta jatkaa kaapille viemään vaatteita ja muita tavaroita. Ruuhka-aikana koppeihin on varmasti hillitön jono, sillä ehkä 40 kaappia kohti on aina yksi koppi. No, kulttuurieroja kaiketi.

Huomenna olisi tarkoitus lähteä vaihtariporukalla ihmettelemään Budapestia viikonlopuksi, joskin lähtö on vielä ehkä hieman epävarmaa huonojen sääennusteiden takia. Miskolcissa on taas viimeiset kolme päivää lähinnä satanut vettä, ja samanlaista säätä on luvassa myös Budapestiin. Vaan aika näyttää, miten lähdön suhteen käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti