perjantai 3. syyskuuta 2010

Lähtövalmisteluja, matkustusta ja majoittautuminen

Tervehdys. Tarkoituksena tässä blogissa minulla olisi kertoilla hieman vaihtolukukaudestani Unkarissa, Miskolcin yliopistossa. Olen Anssi Hakoma, kuudennen vuoden koneteekkari Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta. Jo reilu vuosi sitten heräsi ajatus, että olisikohan syytä käyttää hyödyksi ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä tutustumaan vieraaseen maahan ja kulttuuriin vaihto-opintojen kautta. Asiaan tarkemmin tutustuttuani minulle selvisi, että englanninkielistä konetekniikan opetusta ei kovin moni yliopisto euroopassa loppujen lopuksi tarjoile, vaihtoehdoiksi jäivät Kaunas Liettuassa ja Budapest sekä Miskolc Unkarissa. Kaunaksen muutaman kerran nähneenä se ei vaikuttanut läheskään niin kiinnostavalta kuin Unkari. Päätin siis hakea sekä Budapestiin että Miskolciin.

Hakuprosessi sähköisine lomakkeineen oli sangen simppeli ja eri vaiheisiin sai riittävästi apua kv-toiminnoista, eikä aikaakaan kun haun tulokset olivat jo selvillä, ja Miskolc kutsui syyskuun alussa. Lähtövalmisteluihin kuului lähinnä vakuutusasioiden ja vastaavien hoitaminen kuntoon Suomen päässä sekä luonnollisesti kohdemaahan tutustuminen. Sen vähän mitä internetistä käyttökelpoista tietoa löytyi.

Pakkaamisen hoidin hyvissä ajoin viimeisenä iltana, ja tunnin yöunien jälkeen olikin aika kantata kohti Helsinki-Vantaata, josta Malevin aamun reittilento vei minut sukkelasti Budapestiin. Lennot varasin e-bookersin kautta, hintaa menopaluulle tuli noin 170e. Budapestin lentokentältä jatkoin taksilla Budapestin Keletin rautatieasemalle, josta Miskolciin kulkevat junat lähtevät. Juna-asemalla lipunmyyntiä etsiessäni törmäsin kahteen muuhun Erasmus-opiskelijaan, jotka yrittivät myös löytää kassan, josta saisi ostettua junaliput Miskolciin. Yhteisvoimin kassa löytyi ja liput saatiin hankittua, vieläpä opiskelijahintaan, vaikkei kansainvälisiä opiskelijakortteja löytynytkään.

Miskolcin juna-asemalla olikin Erasmus-tuutorini jo odottelemassa, joka ystävällisesti kyyditsi minut autolla kampukselle aivan Erasmus-opiskelijoiden majoitustilana toimivan Uni-Hotellin eteen. Huoneen vastaanottaminen olikin monimutkaisemman byrokratian takana, täytettäviä lomakkeita oli varmasti kahdeksan sivua, eikä täyttäminen ekalla tai vielä tokalla kerrallakaan mennyt aivan nappiin. Huone itsessään on siisti, kahden hengen huone, jossa on kaksi sänkyä, kaksi työpöytää, pieni ruokapöytä, jääkaappi, lavuaari, kaksi keittolevyä sekä runsaasti lukittavia kaappeja omien tavaroiden säilyttämistä varten. WC/kylpyhuone jaetaan toisen vastaavan kahden hengen huoneen kanssa, itselläni vessakämppiksiksi osui kaksi saksalaista poikaa. Varsinaista kämppistä ei vielä ole näkynyt.

Näissä merkeissä on siis ensimmäinen päivä opiskeluvaihdossa vierähtänyt, jokunen olisi vielä edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti